НОВИНИ

Италия въведе строги мерки в засегнатите от коронавирус региони

Италия със спешен план за овладяване на заразата с новия коронавирус. Стриктните мерки за карантина и изолация бяха приети на извънредно правителствено заседание късно снощи, след смъртта на двама души.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:53, 23.02.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Заразените с Ковид-19 в страната вече са 79, като огнището на заразата е в областите Ломбардия и Венето. Под строга карантина са десетки населени места, с около 50 000 жители. Властите ги приканват по възможност да не напускат домовете си. Затворени са търговски обекти, училища, спортни съоръжения.

В двете области ще се влиза и излиза само със специално разрешение. Полицията, а при необходимост и армията, ще се грижат забраната да бъде спазвана. Опасенията са, че заразата вече се е разпространила извън двете области и овладяването ѝ ще бъде много трудно. Случаите на заразени в Китай, откъдето тръгна Ковид-19 намаляват, но в други засегнати държави броят на болните се увеличава.

Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Италианците не бива да изпадат в паника или в напълно безполезно и контрапродуктивно безпокойство. Те трябва да се доверяват на здравните власти - като начало. А след това на политиците и на администрацията.
Роберто Сперанса, министър на здравеопазването: Основаната ни цел с помощта на този указ е да се опитаме максимално да ограничим и изолираме заразените на засегнатата територия, да се опитаме да направим всичко възможно и да възпрепятстваме последващо разпространение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бърни Сандърс с победа сред демократите в Невада
Бърни Сандърс с победа сред демократите в Невада
Националният съвет на БСП се събира днес
Националният съвет на БСП се събира днес