Избраният за главен прокурор Иван Гешев не коментира думите на Лозан Панов с аргумента, че не знае какво точно е казал съдия номер едно у нас. Гешев обяви, че подкрепя усилията на изпълнителната и законодателната власт в рамките на Конституцията да изпълнят препоръките, които ще даде Венецианската комисия, включително и идеята независим прокурор да разследва обвинител номер едно. Коментира още, че тезата за безотчетност и безконтролност на главния прокурор е политическа и невярна.

Иван Гешев, избран за главен прокурор: В деня, в който получих Указа си, същият ден имах призовка за явяване като подсъдим в Софийския районен съд. Едно лице се е почуствало засегнато и е образувало дело от частен характер за клевета, защото пред Вас, журналистите, съм бил казал, че цитат: "Едно лице, което Вие, медиите, наричате "Крокодила". И това лице, което образува дело в Софийския районен съд, се е разпознало, че това лице, което Вие, медиите, наричате "Крокодила" е точно той. Така че онагледявам колко е безотговорен и как няма никакъв контрол върху главния прокурор. Това го разказах в Брюксел на някои колеги - те не повярваха.
Панов иска разследване на търговия с влияние при избора на "тримата големи"

Панов иска разследване на търговия с влияние при избора на "тримата големи"

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да се разследва има ли политическа намеса в избора на "тримата големи" в съдебната систе...