НОВИНИ

Иван Иванов: БСП е опозиция, това ще е акцентът на разговорите с президента

Депутатът от БСП Иван Иванов заяви в студиото на "Денят започва", че основният акцент на разговорите с президента ще бъде ролята на БСП като опозиция и предизборните приоритети на партията. Иванов коментира и пенсиите, като смята, че покачване на пенсиите е напълно възможно и пари за това има. По повод оставката на Георги Гергов, Иванов сподели, че Гергов е постъпил достойно и правилно в тази ситуация.

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 25.04.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Иван Иванов, депутат от "БСП за България": "Избирателите отредиха мястото на БСП като опозиция. Това ще бъде основният акцент на разговорите с президента. Ние още в първите дни на съставянето на Народното събрание започнахме да изпълняваме голяма част от ангажиментите, които бяхме поели още в предизборната кампания. Искането за създаване на анкетни комисии, изслушването на министрите. Така че приоритетите ни от кампанията ще бъдат изложени още веднъж. "

Според него няма нищо изненадващо в решението на БСП относно Деница Златева и оставането ѝ във властта.

Иван Иванов: "Без съмнения качествата на Госпожа Златева са доста сериозни и те са оценени не само от българската част, но и от европейска страна. Но това е политическо решение и участието, на който и да е представител на БСП във властта на този етап е неприемливо. Решението е политическо. Ако тя прецени, че нейният експертен потенциал може да бъде използван, това може да се случи и въпреки санкцията на БСП. Били сме свидетели на такова участие във властта."

Той беше категоричен, че бюджетът позволява пенсиите да бъдат преизчислени.

Иван Иванов: "Нашите изчисления сочат, че са необходими 800 милиона. В заложения бюджет за 2017, тези средства са налични. Още от миналата година имаме излишък. Не е някаква самоцел от наша страна или някаква фикция. Още в първите дни на формирането на това Народно събрание ние внесохме предложение именно за изменение на законодателство, което касае преизчисляването на пенсиите."

Иванов смята, че Георги Гергов е постъпил достойно, подавайки оставката си.

Иван Иванов: "Георги Гергов направи това, което трябва да направи в такава ситуация. Той е един партиен човек, който постъпи достойно в тази ситуация."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 15 души пострадаха след взрив в Япония
Повече от 15 души пострадаха след взрив в Япония
Очаква ни топла седмица с валежи през уикенда
Очаква ни топла седмица с валежи през уикенда