НОВИНИ

Иван Иванов: Цените на течните горива в България са най-високи

Това заяви в "Още от деня" председателят на комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов относно разкритието на КЗК за картел на течните горива у нас.

иван иванов цените течните горива българия високи
bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 25.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Иванов каза още, че българските потребители на течни горива са ощетени от неразумно високите цени на горивата в страната.- Ако се проследи на портала на ЕК цените на течните горива преди да се облагат с данъци, ДДС и акциз, то цените в България са едни от най-високите. Това го казва Европейската комисия.

По думите на Иванов големият проблем е собствеността върху данъчните складове. -Една голяма компания не може да реализира търговия на течни горива, ако няма данъчни складове. Около 80% от данъчните складове са собственост на "Лукойл", каза още Иванов. Той заяви, че България е една от трите страни в ЕС, която не е сключила споразумение със съседните страни от ЕС - Румъния и Гърция за да може данъчните складове в близост до границата с България, но построени на гръцка и румънска територия да се използват от подобни компании. Другото важно, което посочи Иван Иванов е дългата, тромава и скъпа административна процедура по откриване на данъчни складове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По–евтино отопление с нова инсталация
По–евтино отопление с нова инсталация
280 хиляди българи са с наднормено тегло
280 хиляди българи са с наднормено тегло