НОВИНИ

Иван Марчевски е новият ректор на Стопанската академия в Свищов

След балотаж доц. Иван Марчевски е новият ректор на Стопанската академия в Свищов, съобщи за БТА проф. Мариана Божинова, временно изпълняваща длъжността ректор.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
07:20, 17.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още
иван марчевски новият ректор стопанската академия свищов

Трима бяха кандидатите за ректорския пост - доц. Иван Марчевски, проф. Андрей Захариев и проф. Таня Горчева.

При гласуването на първи тур 112 души от състава на Общото събрание са дали 55 гласа за доц.Иван Марчевски, за проф. Андрей Захариев са гласували 34 човека, а за проф. Горчева - 18.

При балотажа със 62 гласа е спечелил преподавателят по маркетинг доц. Марчевски, а за проф. Захариев от катедра "Финанси и кредит" са гласували 37 члена на Общото събрание. Невалидните бюлетини са били 13.

Изборите в Стопанската Академия в Свищов бяха организирани отново със заповед на бившия министър на образованието Тодор Танев. С неговата заповед изборът на проф. Теодора Димитрова за ректор през пролетта на миналата година беше обявен за нелегитимен.

"С днешното решение академичната общност в Свищов избра промяната и нормалността, изгубени през последните осем години", коментира проф. Божинова, чиято задача, като временен ректор, назначен с министерска заповед от 4 декември, беше да организира избори за академично ръководство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналист на Вашингтон пост бе задържан в Израел
Журналист на "Вашингтон пост" бе задържан в Израел
Втори ден камионите не преминават през ГКПП Кулата - Промахон
Втори ден камионите не преминават през ГКПП Кулата - Промахон