НОВИНИ

Иван Миховски: Сам ще се откажа от имунитета си

Главният прокурор поиска имунитета на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски. Искането е във връзка с проверка на Софийската градска прокуратура за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие. От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Иван Миховски сам ще се откаже от имунитета си, за да даде възможност за незабавно изясняване на обстоятелствата по случая.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова Пенка Ангелова
19:11, 09.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Имунитетът на Иван Миховски се иска заради случай от 2 октомври миналата година, когато депутатът блъска с колата си жена в Троян.

Румяна Арнаудова - говорител на Главна прокуратура: Движел се е с несъобразена скорост в района на кръстовище и е ударил пешеходка, на която е причинил фрактура на долните крайници, което е довело до трайно затруднение на движението на долните крайници за повече от 3-4 месеца.

Пострадалата жена казва, че пресичала на пешеходна пътека. Не скрива, че той се е интересувал от състоянието й, но прекратил посещенията си като разбрал, че ще го съди.

Маргарита Тодорова: Миховски дойде в болницата на другия ден и ми се представи. И последствие няколко дни идва. Носеше ми даже храна... . Аз му казах: Иванчо от моите уста съд не е излязло, нито съм произнасяла ...

Иван Миховски е дал обяснение на мястото на инцидента и е подписал съставения му акт без възражение. Направената проверка за алкохол не е установила количество, за да бъде обвинен за шофиране в пияно състояние.

По повдигнатото обвинение за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост Миховски може до получи наказание до три години лишаване от свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Първанов: През 2001 г. не сме спорили България дали да е член на НАТО
Георги Първанов: През 2001 г. не сме спорили България дали да е член на НАТО
В Денят започва - да измерим байганьовщината
В "Денят започва" - да измерим байганьовщината