Във Варна битката за местна власт отново спечели Иван Портних от ГЕРБ. На второ място остана Костадин Костадинов от "Възраждане".

Данните от морската ни столица обобщава Николай Минков.

Варна препотвърди доверието си към стария кмет Иван Портних, но при много ниска избирателна активност - малко над 27%.

ГЕРБ спечели на втори тур и останалите четири районни кметства - Одесос, Младост, Приморски и Аспарухово, след като във Владислав Варненчик кандидатът им победи на първия тур.

В Тополи победи кандидатът на БСП, в Звездица - на местната коалиция Земеделски съюз. Балотажи имаше още в Провадия и Бяла, където спечелиха кандидатите на ГЕРБ.

В Административния съд днес бяха образувани 4 нови изборни дела - от двама кандидати за кмет - на Варна и Каменар, и двама за общински съветници.

Досегашният кмет на Варна Иван Портних спечели балотажа с близо 61 на сто от гласовете. Лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов получи 36 процента.

Портних заяви пред камерата на "По света и у нас", че продължава започнатото. С грижа към големите инфраструктурни промени, решаване на въпросите с паркоместата и канализацията, разкриване на нови работни места, повишаване на благосъстоянието на варненици.

Иван Портних, избран за кмет на Варна: Навлизането в малките улици, в междублоковите пространства, създаването на нови паркоместа. Така че всеки един варненец да усети промяната пред своя блок, пред своя вход, пред своя дом. Това е непосредствената задача, по която работим и в момента. Естествено от друга страна в крайна сметка нашата основна цел е създаването на условия за по-високи доходи, за по-висок стандарт на живот на всеки варненец.
Още по темата Местни избори 2019