НОВИНИ

Иванка Багдатова-Мизова е освободена от Държавен фонд „Земеделие“

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от днес. Управителния съвет избра Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:50, 16.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
иванка багдатова мизова освободена държавен фонд земеделие

Евдокия Кръстева има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство.

В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел. От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“.

Заради къщите за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Срещу него прокуратурата стартира разследване. Мястото му зае Десислава Танева. Веднага след като депутатите одобриха кандидатурата ѝ, Десислава Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер бе посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Одобриха 31 проекта по трансграничната програма със Сърбия
Одобриха 31 проекта по трансграничната програма със Сърбия
Показаха нов влак стрела в Япония
Показаха нов влак стрела в Япония