НОВИНИ

Иванка Тръмп: В САЩ няма място за неонацисти и расисти

В САЩ няма място за неонацисти, за расизъм и хора, пропагандиращи превъзходство на бялата раса, написа в Туитър дъщерята на президента Доналд Тръмп, Иванка, няколко часа преди митинг на т.нар. супремасисти във Вашингтон, предаде Франс прес. Мнозина упрекват президента Тръмп, че не осъди категорично тези групи след събитията на 12 август 2017 г. в град Шарлотсвил, щата Вирджиния, годишнината от които крайнодесни демонстранти се готвят да отбележат днес в американската столица.

bnt avatar logo
от БТА
18:40, 12.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
иванка тръмп сащ неонацисти расисти

"Преди година в Шарлотсвил станахме свидетели на отвратителна демонстрация на омраза, расизъм, нетърпимост и насилие", написа Иванка Тръмп в Туитър. Американците са благословени да живеят в страна, която защитава свободите, свободата на словото и разнообразието на мненията, но в нашата велика страна няма място за бели супремасисти, за расизъм и неонацизъм. Вместо да се атакуваме, раздирани от ненавист, расизъм и насилие, можем да се извисяваме взаимно, отбеляза тя.

В пост в Туитър вчера Доналд Тръмп заяви, че "осъжда всички видове расизъм и прояви на насилие", без да назове крайнодесните, неонацизма или белите супремасисти.

При събитията в Шарлотсвил преди година президентът каза, че "има свестни хора и от двете страни" и дори обвини антифашистките активисти, че са провокирали демонстрантите, с което предизвика вълна от критики.

На този ден миналата година след сблъсъци неонацистки симпатизант се вряза с кола в група участници в антирасистки протест, при което уби 32-годишна жена и рани 19 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британската полиция издирва кой стои зад снощната стрелба в Манчестър
Британската полиция издирва кой стои зад снощната стрелба в Манчестър
Ердоган смята спада  на турската лира  за заговор срещу Турция
Ердоган смята спада на турската лира за заговор срещу Турция