НОВИНИ

Иванка Тръмп взе участие в женски форум в Берлин

Усмихната, чаровна, с високо вдигната глава - така се представи Иванка Тръмп в Берлин, където взе участие в женски форум в рамките на германското председателство на Г-20. Но според заглавията на редица водещи американски медии, в Германия дъщерята на президента Тръмп се е натъкнала не само на симпатии. Подробности - от Даря Попова-Витцел от Българската редакция на Дойче Веле.

иванка тръмп взе участие женски форум берлин
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 26.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Да, в Берлин Иванка Тръмп трябваше да преглътне освирквания, които всъщност бяха насочени не толкова срещу нея самата, колкото срещу баща ѝ - американския президент Доналд Тръмп. На женския бизнес-форум Иванка Тръмп заяви, че баща ѝ винаги се е борил за правата на жените, винаги е поощрявал хилядите жени, които през годините са работили за него. На което публиката в залата на форума реагира с недоумение - твърде пресни са спомените за сексистките изявления на Тръмп, за които хората научиха по време на предизборната му кампания.

Недоумение сред мнозина събуди обаче и друго: защо изобщо Иванка Тръмп беше поканена да участва в берлинския форум? Още преди началото му стана ясно, че поканата е била отправена по идея не на някого другиго, а на германския канцлер Ангела Меркел. В случая очевидно става дума за умел тактически ход: за Доналд Тръмп се знае, че се доверява най-много на семейството си и в частност на дъщеря си Иванка, която отскоро е съвсем официално и един от най-близките му съветници. Нищо чудно тогава, че Меркел търси близостта ѝ - вероятно с надеждата, че именно Иванка Тръмп може да се окаже стабилизиращият фактор в иначе трудните и непредвидими отношения с новия американски президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джана Нанини за първи път пя в България
Джана Нанини за първи път пя в България
Седем екипа пожарникари гасят голям пожар край Петрич
Седем екипа пожарникари гасят голям пожар край Петрич