НОВИНИ

Иванка Тръмп затваря бизнеса си

Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, затваря едноименната си компания за дамско облекло и аксесоари. Тя обясни, че иска да се концентрира върху работата си в Белия дом. Откакто стана президент, това е първият случай в семейството на Тръмп, когато влизането му в политиката, влияе отрицателно на бизнеса им.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
19:51, 25.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Когато влезе като съветник в Белия дом, Иванка Тръмп напусна ръководството на компанията си за дамско облекло и аксесоари, но остана неин собственик. Модната ѝ марка, предназначена за млади и успели жени, обаче пострада от възникналите въпроси за конфликт на интереси и от политическото разделение в американското общество.

Робърт Пасикоф, маркетингов консултант: "Мнозина от тези, които подкрепят фамилията Тръмп, всъщност не пазаруват нейните продукти. Миньорите от Западна Вирджиния не си купуват копринени вратовръзки. Тези хора, които се борят за прехраната си и се надяват президентът да направи нещо за тях, не си купуват рокли за по 300 долара".

За мнозина марката "Иванка Тръмп" вече е символ и на двуличие - докато президентът призовава американските компании да наемат американски работници, дрехите и чантите с марката на дъщеря му се произвеждат в Китай и Индонезия.

Робърт Пасикоф, маркетингов консултант: "През последните 18 месеца всичко вървеше надолу."

Продажбите на Иванка Тръмп се сринаха, две от големите търговски вериги отказаха да продават продукцията ѝ. Все пак Иванка си е оставила вратичка за бъдещето като ще продължи да владее авторските правата и интелектуалната собственост върху марката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската Росатом е готова да участва в проекта АЕЦ Белене
Руската "Росатом" е готова да участва в проекта АЕЦ "Белене"
Стачка в Райънеър: ​Протести на екипажите объркват полетите над Европа
Стачка в Райънеър: ​Протести на екипажите объркват полетите над Европа