НОВИНИ

Ивайло Московски: До края на 2018 г. ще погасим задълженията на БДЖ

Последните няколко години може да се наблюдава оттегляне на пътникопотока в БДЖ, за това си има обективни причини. В Южна България тече модернизация на трасетата, което доведе до забавяния. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в студиото на "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 25.07.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По думите му около 393 млн. лв. са задълженията на дружеството. Водихме тежки преговори с 5-те банки, дали сме нашето предложение. До края на 2018 г. темата със задълженията на БДЖ ще бъде затворена.

Остава идеята с пари от концесия на летище София да бъдат модернизирани железниците. Това са средства от системата на транспорта. Летище София беше осъдено да заплати 79 млн. на кувейтски фонд, което даде резултат към днешна дата, тези средства са разплатени. Летището има в пасив 27 млн. в КТБ. Това са грешки на предишни управления. Ако ги нямаше тези грешки, летището показва добри финансови резултати.

Чрез концесия летището може да бъде много по-добре управлявано от компании, които само с това се занимават. И до ден днешен не знам защо беше спряна процедурата за концесията на летище София. Вероятно през октомври ще имаме готовност да възобновим процедурата, каза Московски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Ветрогенератори в морето
ДРУГИТЕ новини: Ветрогенератори в морето
Водните спасители търсят работа в чужбина
Водните спасители търсят работа в чужбина