НОВИНИ

Ивайло Московски: Концесиите са приоритет на правителството

Концесиите са приоритет на правителството, а опозицията не трябва да реагира така агресивно, защото държавата ще спечели от сделките. Коментарът направи транспортният министър Ивайло Московски в "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 18.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Московски каза, че по отношение на концесията на летище София приема да се покани външен голям консултант, който ще излезе по-скъп. Но с оглед на големия обществен интерес, това може да се случи. По-късно днес пък ще бъдат отворени офертите на тримата кандидати, които са били регистрирани до вчера за концесията на летището в Пловдив. Междувременно се прави анализ и на сроковете, в които може да бъде забавено изграждането на участъка от магистрала "Струма", така че парите да не бъдат загубени.

Московски каза, че ще работи с трима заместници.

По отношение на Българските държавни железници Московски каза, че задълженията на дружеството в момента са около 400 млн. лв. Има идеи за нов подвижен състав, но ще се разчита на помощ от финансовия министър. Предстои да се започне процедура, за да може БДЖ в срок от 8-10 години да изплаща нови влакове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна юбилейното издание на кинофестивала в Кан
Започна юбилейното издание на кинофестивала в Кан
Варна с най-много новопостроени жилищни сгради
Варна с най-много новопостроени жилищни сгради