Откакто съм в политиката и в ГЕРБ никога не съм смятала, че мястото има значение. Значение има отбора и екипа, а ние сме екип и отбор - така коментира своето 9-то място в евролистата на ГЕРБ бившият екоминистър Ивелина Василева в студиото на "Още от деня". Кампанията за евроизборите трябва да бъде търсене на отговори и на решения за предизвикателствата, които стоят пред Европа и пред България, каза Василева и допълни, че кампанията ще е тежка.

Ивелина Василева, депутат от ГЕРБ: Аз ще дам всичко от себе си и в кампанията, за да работя за това. Относно преференциите, конституционно право е на всеки български гражданин е да гласува и да даде волята си за политическата сила, която желае да го представлява, както и определен представител на тази политическа сила. Но нашата цел е тази ние в екип, заедно да бъдем сред хората и да обясняваме. Говорим за избори, по време на които трябва да бъдат избрани българските представители в ЕП. Знаем стилистиката и на водача на листата на БСП и на колегите, които близо два месеца са извън НС - мястото, където е удачно да бъдат водени дебатите по вътрешнополитическите теми и където опозицията има своята роля. Тя е полезна роля на коректив, от която те за съжаление абдикираха.

Нашите представители в ЕП имат своето важно място, за да защитават и националните позиции. Иска ми се тази кампания да не е война, а състезание на идеи, на позиции и тези. За нас е важно да получим доверието на хората, добави още Ивелина Василева.