Олимпийските игри в Рио приключиха. Но не и емоциите от тях. Екипът на "Денят започва" се срещна с лекоатлетката Ивет Лалова и присъства на първия тренировъчен ден на децата от "Спринт Академи" - академията, която тя създаде, за да популяризира любимия спорт. Какво й предстои от тук нататък и смята ли да се откаже от спорта, вижте в репортажа.

22 секунди и само една възможност. Спринтът е безкомпромисен, казва Ивет. Но тя е била сигурна преди старта на 200 метра, вярвала е, че ще се получи.

Ивет Лалова
Дори да си бил готов за много повече в момента, пак опираш до това всичко да се случи перфектно и да се нареди по една перфектна линия, за да успееш да покажеш това, на което си готов.

Не мисли да се отказва от спорта, въпреки многото очаквания това да се случи още преди години.

Ивет Лалова
За мен това е най-силният сезон в кариерата ми, да не говорим, че минах и през много перипетии, които го усложниха до крайност, но това е най-хубавата ми година и няма как да се откажа и да спра точно сега.

На първия тренировъчен ден на "Спринт Академи" децата я посрещат възторжено. Академията е създадена от нея преди четири години, за да има къде да се обучават бъдещите шампиони. Така спринтьорката се опитва да върне добрината, която сама е получила. Сезонът за нея не свършва - тя заминава за Турция, където ще участва местното отборно първенство.