НОВИНИ

Иво Христов пред БНТ за изтеклата 1 година от мандата на президента

Изтече една година от мандата на президента. В интервю по темата за БНТ началникът на кабинета му Иво Христов увери, че борбата с корупцията е траен ангажимент на държавния глава Румен Радев. Според Христов за този период президентът няма сериозна политическа грешка. Ето и отговора му на въпроса - има ли напрежение между институциите у нас, а цялото интервю може да видите утре в Сутрешния блок на БНТ.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:40, 22.01.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
БНТ: Как може да се определят взаимоотношенията между президента Радев и премиера Бойко Борисов от една страна и отношенията между президента Радев и управляващото мнозинство в парламента. Може ли да кажем, че има война на институциите, или само прехвърчат искри на напрежение?
Иво Христов - началник на кабинета на държавния глава: Въпрос на избор на дума. Като бивш журналист, знам, винаги е по-ефектно да се избере силен термин и често го срещаме в пресата. Разбира се, противоборство има и то е изцяло от полза за българската демокрация. Президентът няма призвание да бъде съзвучен с правителството. Напротив, той трябва да коригира всяко негово отклонение. Впрочем президентът Радев, още в предизборната кампания заяви, че ще бъде социален филтър на законите, гласувани от парламента и го показа неведнъж.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Кюстендил привлича инвеститори с меморандум за сътрудничество
Община Кюстендил привлича инвеститори с меморандум за сътрудничество
Протест в защита на Денят започва с култура
Протест в защита на "Денят започва с култура"