В пряко включване за „Денят започва“ журналистът от БНТ Иво Никодимов, който беше нападнат вчера в Борисовата градина в София, заяви, че най-вероятно става дума за хулиганско деяние, а не за планирано действие, защото това не е обичайният му маршрут.

Иво Никодимов описа нападателите си като млади, стройни момчета на видима възраст около 20 години, които приличат на членове на футболни агитки. Той повтори, че нападателите не са поискали нищо от него и не са се опитали да го ограбят.

Иво Никодимов, журналист от БНТ: "В момента, в който влязох в основната алея на тази част от градината от тролейбусната спирка - не бях изминал и половината разстояние, може би или около половината, до следващата алея, която пресича перпендикулярно тази основна алея, когато трима младежи изскочиха от храстите и започнаха да ми нанасят удари. Аз ги попитах какво правят, но моите въпроси останаха някъде там между ударите. Единият от тях тръгна да ме рита - аз инстинктивно силно клекнах, бързо клекнах. В този момент те побягнаха. Свалих си раницата да си извадя мокри кърпички и зад мен чух мъжки глас, който каза: "Да ви помогна с нещо?". Тоест аз си обяснявам, че те като са видяли, че човек влиза в градината, са се оттеглили. Ще съдействам максимално на полицията, давам си сметка, че това е търсене в купа сено. Нищо не поискаха от мен - може би не им е стигнало времето да ме приведат в безпомощно състояние и да ме ограбят.

Нашият колега заяви, че се чувства добре и че днес му предстои операция.

Колегата ни Иво Никодимов остава под наблюдение във ВМА

Колегата ни Иво Никодимов остава под наблюдение във ВМА

Журналистът от БНТ и водещ на „Денят започва“ Иво Никодимов остава под наблюдение във Военномедицинска академия, където беше приет вчера, след като тр...