В позиция, изпратена до медиите, Иво Прокопиев определя обвинението на прокуратурата като абсурдно и нелепо, нямащо нищо общо нито с фактите, нито с правото.

Позицията му е по повод на пресъобщение на прокуратурата днес, от което става известно, че е обвиняем.

От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившия финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил, казва Прокопиев.

В същността си "обвинението" е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки, пише в позицията.
Прокопиев определя ситуацията като "коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена чрез главния прокурор Сотир Цацаров".

"Смятам, че мотивите защо се прави този фарс два месеца преди предстоящите избори са доста прозрачни и напълно политически", посочва той.

И Иво Прокопиев е привлечен като обвиняем за сделката с държавните акции в ЕВН

И Иво Прокопиев е привлечен като обвиняем за сделката с държавните акции в ЕВН

Бизнесменът и съсобственик на медийната група "Икономедия" Иво Прокопиев бе привлечен като обвиняем по делото за продажбата на миноритарния пакет на д...