НОВИНИ

От Патриотичния фронт ще внесат сигнал за още нарушения на пловдивския кмет

В 17:30 се очаква решение по делото за отстраняването на Иван Тотев от длъжността кмет на Пловдив, обвинен в престъпление по служба заради обществена поръчка за зоопарка в града. В негова защита се обявиха районни кметове от ГЕРБ и други съпартийци. По-рано днес общински съветници от Патриотичния фронт обявиха, че ще внесат сигнал до главния прокурор за нарушение по Закона за обществените поръчки и при друг ключов обект в града - спортната зала "Колодрума". Сигнал за това е подаден в Агенцията за държавна финансова инспекция. След направена проверка, според патриотите, са констатирани 22 нарушения в 3 от 13 обществени поръчки.Вижте прякото включване на Деница Торньова.

bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 16.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Окръжният съд в Пловдив разглежда искането на Софийската градска прокуратура да бъде отстранен от длъжност кметът на Пловдив Иван Тотев. Той е с обвинение за престъпление по служба заради обществена поръчка при изграждането на новия зоопарк, с която са нанесени щети на общината за 1 милион лева.

Процедурата по строителството е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение със Закона за обществените поръчки.

Според прокуратурата освен това не е имало одобрени идеен инвестиционен проект и количествено-стойностна сметка, както и не е имало издадено разрешение за строеж.

Иван Тотев е с мярка неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Адвокатът му представи документ, заверен с днешна дата, че той е в отпуска официално до 15 февруари, като целта е да няма необходимост да бъде отстраняван от длъжност, докато върви разследването срещу него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов: Финансовите инструменти са като меката дрога
Владислав Горанов: Финансовите инструменти са като меката дрога
Турция ще проведе референдум за президентската система през април
Турция ще проведе референдум за президентската система през април