НОВИНИ

Избирам да избирам: От къде научават новините за политиката учениците от Перник?

Младежите, които ще гласуват за първи път остро осъждат и купувачите на гласове, и тези, които са склонни да продадат вота си. Казаха ни го учениците от Профилираната гимназия по техника и строителство в Перник. От къде научават новините за политиката - интернет или телевизията, какви са очакванията им от бъдещите депутати и вярват ли на обещания - за всичко това младежите разговаряха с водещи от БНТ в рамките на кампанията "Избирам да избирам".

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:50, 15.03.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Младежите, които ще гласуват за пръв път, остро осъждат и купувачите, и продавачите на гласове. Това е мнението на учениците от Профилираната гимназия по техника и строителство в Перник по време на срещата с водещи от БНТ в рамките на кампанията "Избирам да избирам".

Младите хора очакват от политиците да използват по-рядко местоимението ,,аз" и по-често - ,,ние". Убедени са, че трябва ясно да заявяват гражданските си позиции.

Моника Димитрова - ученичка в ПГ по техника и строителство ,, Архитект Й. Миланов" , гр. Перник: "Когато ние като общество искаме нещо в държавата ни да се промени, нещото, от което трябва да започнем е първо да дадем своя глас, да изразим своята позиция, за да бъдем честни пред себе си."

Доверието им се печели трудно -търсещи, питащи, но и добре информирани - те знаят как искат да изглежда бъдещето им.

Владислав Филипов - ученик в ПГ по техника и строителство ,, Архитект Й. Миланов", гр. Перник : "Младите искат сигурност като цяло. Когато завършиме и си продължим образованието, след това искаме да си намерим една хубава работа с едно добро заплащане."

Внимават какво им обещават.

Антоан Стоилов - ученик в ПГ по техника и строителство ,, Архитект Й. Миланов", гр. Перник : "Дадена дума - хвърлен камък - има такава приказка. Част от обещанията ги спазват, по-голямата част - не."

Радостин Любомиров - водещ ,,Спортни новини": "Беше ми много любопитно да разбера проблемите, които вълнуват младите хора. Радвам се, че тези, които се срещнахме днес са с гражданска позиция. Вярвам, че ще я изразят в деня на изборите. А най-важното е да направим България по-добра, заедно."

Христина Христова - Любомирова - водещ ,,По света и у нас": "Това, което им казах и на тях, и което според мен е изключително важно за всеки един гражданин, който е решил да гласува на тези избори е да направят своя информиран избор с мисъл за това какво ще им се случи, с мисъл затова какво искат да им се случи в бъдещето, тук в страната."

Основното качество, което трябва да притежават бъдещите управляващи според учениците е - честността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миньорите от рудник Оброчище настояват за по-високи заплати
Миньорите от рудник "Оброчище" настояват за по-високи заплати
София - Творчески град на киното
София - Творчески град на киното