НОВИНИ

Избират изпълнител за още 16,5 км от автомагистрала „Хемус"

Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на още 16 километра и половина от автомагистрала „Хемус". Това каза във Варна регионалният министър Лиляна Павлова.

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 15.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Отсечката обхваща трасето между пътен възел „Белокопитово" и търговищкото село Буховци. Обществената поръчка трябва да е в ход през септември. Предстои отчуждаването на имоти по трасето на магистралата. Още 10 километра от „Хемус" ще бъдат изградени от Ябланица в посока Велико Търново. Там също предстои избор на изпълнител, както и за реконструкцията на пътя Слънчев Бряг - Бургас, където през лятото 30-те километра се изминават за час и половина.

Лиляна Палвова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Ние сме вече обявили всички търгове, за които имаме готовност - това е и за обхода на Ахелой търсим избор за изпълнител, както и вече в момента сме готови да изберем и изпълнител за участъка, който е за Поморие, защото това са най-критичните участъци. Така че това е в приоритета ни от строителния сезон догодина да започнем работа по тези участъци и по този начин четирилентовото трасе от Бургас до Слънчев бряг да стане.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади доброволци от четири страни в Благоевград
Млади доброволци от четири страни в Благоевград
Делегацията ни в Рио с изявление по повод сигнала за агресия срещу чистачки
Делегацията ни в Рио с изявление по повод сигнала за агресия срещу чистачки