Втори ден на конгреса на Европейската народна партия в Загреб. Днес най-голямото политическо семейство в Европа избира заместник-председатели на Доналд Туск. Сред кандидатите е и българският комисар Мария Габриел.

Вижте повече подробности в прякото включване на Десислава Апостолова.

В рамките на конгреса в Загреб премиерът Бойко Борисов разговаря с хърватския си колега Андрей Пленкович. Двамата са обсъдили предстоящото хърватско председателство, в което приоритет ще бъде темата за Западните Балкани, поставена и в София.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Така че тя (Мария Габриел) заема едно много високо място и ако гласуват за нея като зам-председател би било поредно признание за България и за нашата партия. След като и Кристалина Георгиева става президент на МВФ, затворихме устите на много хора. А това, което излиза от департамента на САЩ, ако си спомняте уважаемата госпожа Йончева как размахваше едни листа. Може да вземете вчерашното писмено съобщение на сайта на Държавния департамент на САЩ, то казва всичко. То опровергава всички.
България получава признание като надежден съюзник в НАТО

България получава признание като надежден съюзник в НАТО

Посолството на САЩ с удоволствие съобщава, че България получава признание от DipNote – официалния блог на Държавния департамент на САЩ – като съюзник,...