НОВИНИ

Избират с жребий обществени поръчки за проверка

По този начин всяка една процедура може да бъде проверена преди да бъде възложена

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
16:36, 01.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
избират жребий обществени поръчки проверка

Агенцията по обществените поръчки ще проверява процедури предварително чрез случаен подбор. Това предвиждат промени в законодателството, които влизат в сила от днес. До момента на задължителен предварителен контрол подлежаха единствено финансираните с евросредства конкурси, както и големите поръчки.

Жребий ще проверява кои точно процедури ще бъдат проверени. За целта Агенцията по обществените поръчки е разработила специален софтуер. От ведомството обясняват, че чрез новата процедура на практика ще е възможно да бъде проверена всяка една поръчка, която подлежи на вписване в едноименния регистър. В това число ще влизат конкурси както на държавните и общински органи, така и на фирмите доставчици на комунални услуги.

Без значение за предварителния контрол ще бъде също така предмета на поръчката, както и нейната стойност. За да участва в жребия обаче, процедурата ще трябва да влиза в система за случаен подбор и възложителите ще са длъжни да подават специална регистрационна форма, заедно с досегашните документи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ненчев: На този етап не се налага изпращането на повече хора на границата
Ненчев: На този етап не се налага изпращането на повече хора на границата
Двама мароканци, екстрадирани от Франция, готвели крупни атентати
Двама мароканци, екстрадирани от Франция, готвели крупни атентати