Албанският премиер Еди Рама заяви категорично, че местните избори ще се проведат на 30 юни, тъй като те са насрочени по конституцията, която "не може да се третира като парцалена топка".

© БГНЕС

Еди Рама все още е на мнение, че опозицията е в панически страх от съдебната реформа.

Еди Рама, премиер на Албания: Няма отлагане. Изборите ще се проведат на 30 юни. Не можем да отваряме път на разрушителната политика. Не можем да си позволим на някого да си играе с конституцията като с парцалена топка. Никой не може да взима за заложник демократичния процес, това досега не е виждано никъде и няма да бъде видяно дори и тук. Очевидно имаме собствени грешки, недостатъци, имаме какво да правим. Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас нито е имало, нито ще има.

Лидерите на петте опозиционни партии, които са част от обединената албанска опозиция, поискаха от президента Илир Мета да отложи местните избори за шест месеца.

"Президентът Мета каза, че е готов да отложи датата на изборите, ако има политическо разбиране, днес разбрахме, че няма разбиране от престъпното правителство. Ето защо е много важно да се отложат изборите за шест месеца и да се образува преходно правителство", заяви от своя страна лидерът на Републиканската партия Фатмир Медиу.

Албанският премиер Еди Рама е готов за предсрочни избори наесен

Албанският премиер Еди Рама е готов за предсрочни избори наесен

Албанският премиер и лидер на управляващата Социалистическа партия Еди Рама предизвика опозицията, заявявайки, че е готов да отиде на предсрочни избор...