За трети пореден ден изборните книжа за местния вот се транспортират от печатниците в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините, което ще продължи до следващия четвъртък.

За трети пореден ден изборните книжа за местния вот се транспортират от печатниците в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините, което ще продължи до идния четвъртък.

Бюлетините тръгват от четири печатници на територията на София. Изборни книжа се печатат и в Пловдив и Плевен. Както преди всички избори, транспортирането на бюлетините и документацията преминава под засилена охрана.

Петър Антиев - зам.-директор на дирекция "Жандармерия": Ангажимента на Министерството на вътрешните работи и конкретно на служителите на дирекция "Жандармерия" е по съпровождане и охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа и бюлетини.

За днешното транспортиране на бюлетини и изборни книжа от София към областните градове са ангажирани четири автомобила със служители на Жандармерията.

Петър Антиев - зам.-директор на дирекция "Жандармерия": Днес има за транспортиране по няколко маршрута - първият ще бъде за Перник и Кюстендил, вторият ще бъде по маршрута Враца, Монтана, Видин, третият ще бъде до Стара Загора, четвъртият до Смолян"

Тиражът на бюлетините, който е одобрен след подадени заявки на Общинските избирателни комисии, е над 17 милиона. За общински съветници са разпечатани близо 7 милиона бюлетини. Същият е броят на тези за избор на общински кмет. За кметове на кметства одобреният тираж е над милион и половина бюлетини.