НОВИНИ

Избраха изпълнител на поръчката за строителен надзор на газовата връзка с Гърция

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ финализира обществената поръчка с предмет „Избор на консултант за осъществяване на строителен надзор с предмет „Строеж на „Междусистемна газова връзка Гърция-България“. В срока за подаване на оферти бяха подадени общо три оферти на участници, като прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 300 000 лева без ДДС, съобщиха от „Ай Си Джи Би“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:10, 24.04.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
избраха изпълнител поръчката строителен надзор газовата връзка гърция

Строителният надзор ще бъде осъществяван от обединението ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", състоящо се от три юридически лица – „ЕКОИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД, "БУЛ СТРОЙ КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ“ АД и "КОНТРОЛ Инженеринг" АД.

Изборът на изпълнител по тази процедура е осъществен на база на критерия най-добро съотношение качество/цена. Общата цена за изпълнение на дейностите по строителен надзор на газопровода IGB, предложена от спечелилия участник ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", е 766 000 лева без ДДС.

Обществената поръчка за избор на консултант за строителен надзор е един от основните търгове, свързани с изграждането на газопровода.

Заедно с изпълнителите на дейностите по проектиране, доставка и строителство, доставка на тръби и инженер-консултанта за проекта, изпълнителят за дейностите по упражняване на строителен надзор е един от ключовите участници в строителния процес.

Консултантът ще извършва дейностите по строителния надзор в съответствие с Техническото задание към процедурата и Закона за устройство на територията, като ще следи за спазване на основните изисквания към строежите и действащото законодателство на територията на Република България.

Извън обхвата на консултанта остава управлението на проекта и инвеститорски контрол, които са обект на услугите на инженер-консултанта на територията на Република България и Република Гърция, процедурата за избора на който също успешно приключи в края на март и за която беше избран за изпълнител консорциум „ТИБЕИ“.

На сайта на проектната компания са обществено достъпни решението, протоколите и докладите на комисията, с което е осигурена пълна прозрачност на действията по допускане, оценка и класиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в София (СНИМКИ)
Разбиха група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в София (СНИМКИ)
МВР, пожарна и Гранична полиция са готови за предстоящите празници
МВР, пожарна и Гранична полиция са готови за предстоящите празници