НОВИНИ

Избраха "Най-добър бизнес план на неправителствена организация"

Сдружение "Алтруист" и Фондация "Заслушай се" спечелиха конкурса "Най-добър бизнес план на неправителствена организация". Той се провежда за пети път в рамките на Програмата за социално предприемачество, реализирана от Българския център за нестопанско право.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:41, 24.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

60 неправителствени организации кандидатстваха по програмата, 25 преминаха през обучение за изготвяне на бизнес план, а 8-членно жури трябваше да избере победителите между 7-те финалисти, които ви представихме последните дни в новините "По света и у нас'.

"Заслушай се" - така изглеждат думите на езика на хората с увреден слух. Едва 20 души са жестомимичните преводачи у нас. Александър, Йоана и Янка са част от идеята да има онлайн платформа за автоматичен превод на хора, лишени от слух. Проектът им спечели първа награда.

Александър - чрез жестомимичния превод на Славина: "Няма да спираме, ние ще продължаваме да се борим, и да трупаме опит, да осигуряваме услуги на глухите хора, за да може да няма дискриминация и да имаме равен достъп".

Да подхождаш по човешки към всички хора - за това се борят във Фондация "Алтруист". Четири години те помагат за реинтеграцията в обществото на хора, лишени от свобода. Идеята им за изграждането на цех за бетонни изделия във Варненския затвор им спечели другата първа награда и признанието на проект с "най-голям социален ефект".

Албена Кръстева - Фондация "Алтруист": "Тази награда е много важна, важна е както цифрово, така и просто като признание, като това, че има и други хора, които мислят като нас, като това че обществото се променя и че наистина трябва да се промени".

Освен двете първи награди, бе връчен и допълнителен приз на Фондация "Ръка за помощ" заради идеята им да развият услуги за деца и възрастни по системата Монтесори в град Добрич.

Всяко начало е трудно за това е важно да има кой да вярва в идеите и да ги превърне в реалност.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконно сметище в квартал Модерно предградие
Незаконно сметище в квартал "Модерно предградие"
Ръст в развитието на земеделието у нас за 2015-а
Ръст в развитието на земеделието у нас за 2015-а