НОВИНИ

Избраха най-добрата школа по самба на карнавала в Рио

Школата по самба "Мангейра" беше избрана за победител на парадите на карнавала в Рио де Жанейро. Журито от 40 души оцени всички аспекти на шествията от избраната тема до качеството на алегоричните платформи и избраните песни.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:02, 11.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още
избраха добрата школа самба карнавала рио

"Мангейра", която е най-традиционната школа по самба, дефилира на Самбодрома, възхвалявайки Мария Бетания, една от най-популярните бразилски певици, поклонничка на афро-бразилския култ Кандомбле.

С решението си, трескаво очаквано от целия град, журито награди за 18-и път в историята на карнавала тази школа с розови и зелени цветове, родена пред 1928 г. в едноименната фавела, разположена близо до футболния стадиона "Маракана".

Пликовете на журито с оценките на 12-те съревновавали се школи по самба за титлата "шампион на карнавала" бяха докарани с брониран автомобил на Самбодрома, където живачният стълб надхвърляше 40 градуса по Целзий.

При обявяването на победителя привържениците на "Мангейра" избухнаха в радост, а главният певец на парада Сиганерей се разплака от вълнение.

Последната победа на "Мангейра" беше през 2002 г., когато школата дефилира с темата за фолклора в североизточна Бразилия. Близо 4300-те танцьорки на "Мангейра" преминаха последни през втората нощ на парадите в понеделник вечерта, а самата Мария Бетания приветстваше зрителите от една от гигантските платформи.

Журито от 40 души оцени всички аспекти на шествията, от избраната тема до качеството на алегоричните платформи, избраните песни и изпълненията на перкусионистите от всяка школа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди
Започва делото за влаковата катастрофа в Калояновец
Започва делото за влаковата катастрофа в Калояновец