НОВИНИ

Избраха Румен Петков за председател на АБВ

Третият конгрес на АБВ избра Румен Петков за председател на партията. Досегашният лидер Константин Проданов обяви, че е време "калените" да излязат на власт.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:30, 19.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
избраха румен петков председател абв

Румен Петков беше избран с категорично мнозинство. Според новия лидер оттук нататък АБВ ще работи за гарантиране на националните интереси в Европейския съюз и НАТО, както и за енергийната сигурност на България и за реализацията на големите ни енергийни проекти.

Румен Петков - председател на АБВ: Това са битките на АБВ, но те всъщност са битките на България и за достойнството на българина.

В речта си президентът Георги Първанов призова за единство в лявото политическо пространство и за повече възможности пред АБВ за преговори със сродни партии и влизане в нова коалиция.

Румен Петков - председател на АБВ: Фактът, че социалдемократите, ВМРО, центристите от Гергьовден декларираха, че ще вървим заедно е сериозна заявка за силно политическо бъдеще на една коалиция, която има в себе си отговорност и държавност. Що се отнася до коалиция с БСП - ние сме хора на диалога, но е очевидно че от там такъв интерес няма.

Днес беше утвърден и съставът на Националния съвет на АБВ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинали и множество ранени при стрелба в германския град Саарбрюкен
Двама загинали и множество ранени при стрелба в германския град Саарбрюкен
Необикновените истории на обикновените принцеси
Необикновените истории на обикновените принцеси