Избраният за главен прокурор Иван Гешев коментира протестите срещу него.Обяснението му е, че явно те са провокирани от желанието на определени кръгова, прокуратурата да не си върши нормално работата си. Гешев подчерта, че няма как всички да харесват личността на главния прокурор, защото има засегнати интереси.

В позиция от Асоциацията на прокурорите призоваха президента да подпише указа за назначаване на Гешев, оттам смятат, че изкуствено се създава напрежение, което цели да урони престижа на държавното обвинение.

Иван Гешев: В България винаги има протести за нещо. това означава , че има гражданска позиция.Хората изразяват мнението си. Едни харесват процедури други не я харесват. вие смятате, че са големи. Други смятат, че има около 100 човека на избора. въпрос на гледна точка. Всеки вижда каквото иска. това което мога да кажа е ясно и съм го казва много пъти. Никой не го интересува какви са законите, защото Конституцията е ясна. Проблемът е, че една група политико олигархична и т.н, която се притеснява от закона защото не го спазва просто не иска да има избор на който нея не и харесва.