НОВИНИ

Двама загинаха при пожар във военния завод "Арсенал"(Обзор)

Двама души загинаха при инцидент във военния завод ,,Арсенал,, Казанлък. Причина за трагедията е избухнал пожар по време на работа в барутен цех. Останалите работници са успели да напуснат сградата.Причините за инцидента се разследват под наблюдението на Окръжна прокуратура. Пожарът е потушен.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
14:43, 25.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Произшествието станало малко след 10 тази сутрин в цех на Завод 3, когато по време на настройка на оборудване искра възпламенява барутни смески. На място загиват началник цеха, който е бивш заместник директор на ,,Арсенал,, и един от монтьорите. Останалите служители са успели да се евакуират.

Георги Ранов -областен управител на Стара Загора
,,По скоро не е вследствие на взрив, а е станало интензивно изгаряне, защото ако беше взрив щеше да има съборени сгради, а няма съборени сгради или най-малко прозорци,,

Веднага след инцидента близки на работещи във фирмата пристигнаха притеснени пред портала, за да получат някаква информация.

Георги Карагьозов
,,Как няма да дойда, жена ми е вътре, нямам никаква информация телефона й дава изключен,,

От Арсенал отказаха коментар за инцидента. Създадена е специална група, която да разследва причините, довели до трагедията. Няма опасност от замърсяване в района казаха от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". В района ще пристигне мобилна лаборатория, която ще направи измервания за чистотата на въздуха на място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов се среща с парламентарните групи заради Изборния кодекс
Борисов се среща с парламентарните групи заради Изборния кодекс
Най-старото дърво на света навършва 4847 години
Най-старото дърво на света навършва 4847 години