Двама души загинаха при инцидент във военния завод ,,Арсенал,, Казанлък. Причина за трагедията е избухнал пожар по време на работа в барутен цех. Останалите работници са успели да напуснат сградата.Причините за инцидента се разследват под наблюдението на Окръжна прокуратура. Пожарът е потушен.

Произшествието станало малко след 10 тази сутрин в цех на Завод 3, когато по време на настройка на оборудване искра възпламенява барутни смески. На място загиват началник цеха, който е бивш заместник директор на ,,Арсенал,, и един от монтьорите. Останалите служители са успели да се евакуират.

Георги Ранов -областен управител на Стара Загора
,,По скоро не е вследствие на взрив, а е станало интензивно изгаряне, защото ако беше взрив щеше да има съборени сгради, а няма съборени сгради или най-малко прозорци,,

Веднага след инцидента близки на работещи във фирмата пристигнаха притеснени пред портала, за да получат някаква информация.

Георги Карагьозов
,,Как няма да дойда, жена ми е вътре, нямам никаква информация телефона й дава изключен,,

От Арсенал отказаха коментар за инцидента. Създадена е специална група, която да разследва причините, довели до трагедията. Няма опасност от замърсяване в района казаха от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". В района ще пристигне мобилна лаборатория, която ще направи измервания за чистотата на въздуха на място.