НОВИНИ

Избягалият шофьор остава в ареста

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста Асен Гюрганчев. Той е обвинен, че по непредпазливост в четвъртък вечерта е блъснал и убил на място с джипа на баща си 61-годишната Бонка Куманова, която пресичала на пешеходна пътека булевард „Шести септември” в Пловдив. След това, вместо да помогне на пострадалата, той избягал от местопроизшествието и се укрил от полицията. Задържан е 26 часа по-късно.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
20:20, 18.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според прокурора шофьорът е нарушил две правила на закона за движение по пътищата и е предизвикал катастрофа с фатални последици.

Атанас Янков - прокурор
"Предвидено е наказание 3 до 15 години лишаване от свобода, една от отегчаващите квалификации е именно бягство от местопроизшествие. Също така друго квалифициращо обстоятелство е фактът, че пострадалата е била на пешеходна пътека."

Обвиняемият се е движел с 50-60 километра в час, валял дъжд и най-вероятно не е видял навреме пресичащата жена. Това са разказали свидетели на инцидента. Адвокатът на шофьора твърди, че момчето нямало с кого да се посъветва след катастрофата, защото малко преди това бил откарал родителите си до автобуса за екскурзия в Гърция.

Георги Гюрганчев - баща на обвиняемия
"Не не сме говорили с него. Как се е случило? Не знаем нищо. Не е имал нарушения, защо е избягал - уплашил се е много, не е видял жената ли, не знаем."

Обвиняемият е ученик в 12-и клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Приет е да следва в Техническия университет в Габрово. Той поиска от съдът да бъде пуснат, за да завърши образованието си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо мнозинството от турците в Германия гласуваха За на референдума в Турция?
Защо мнозинството от турците в Германия гласуваха "За" на референдума в Турция?
Какво ще се случи с хората с двойно гражданство след референдума в Турция?
Какво ще се случи с хората с двойно гражданство след референдума в Турция?