НОВИНИ

Издадоха книга с рецепти от сериала "Приятели"

Някои сериали остават легенда години след финала си. Моменти от тях се превръщат в хит - например да си хапнеш чийзкейк от пода или да сготвиш сладкиш с говеждо - това са някои от кулинарните истории от легендарните "Приятели", събрани в книга. Всичко, което героите приготвят, ядат, дори какви диети спазват, е събрано в това издание. Един различен и много примамлив начин да се срещнем отново с Рейчъл, Моника, Джоуи, Рос, Чандлър и Фийби.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:31, 08.07.2017
Чете се за: 01:04 мин.
Още

"Джоуи не дели храна." Двама испански автори обаче споделят с феновете на сериала "Приятели" всички рецепти, които се срещат в 10-те сезона. Най-атрактивен несъмнено е сладкишът с говеждо месо на Рейчъл.

Илияна Мухарска, преводач на книгата: Сладкишът на Рейчъл е любопитен, защото той тотално се обърква в сериала, но пък тук авторите са предложили оригиналния сладкиш, който е сладкиш "Президент" и всъщност как да го сготвим, така както е трябвало да бъде в Деня на благодарността, като добавят свой акцент - едни малки зелени бонбонки, които трябва да наподобяват зелените грахчета.

Пиле "Кунг Пао", курабийките на бабата на Фийби, блокчета с кокос, орехи и Маколад и още десетки вкусни изкушения срещат още веднъж феновете с любимите на всички Рейчъл, Джоуи, Моника, Фийби, Рос и Чандлър.

Илияна Мухарска, преводач на книгата: Основната идея е на авторите всъщност е, докато стоиш пред телевизора и гледаш сериали, любимите си сериали с приятели, да си сготвиш нещо. Рецептите са лесни и бързи, така че ще им бъде полезна да научат няколко нови рецепти.

Това не е типичната готварска книга на Джейми Оливър или на Гордън Рамзи. Тя събира всички храни, които героите ядат, споменават, приготвят в продължение на 10 години. Те са придружени с илюстрации, графики и любопитни бележки.

Виктор Мухарски, издател на книгата: Тази книга може да бъде полезна за всеки, който обича да готви. Всеки, който иска да опита нещо ново и все пак с продукти, които не с недостъпни, напротив много са си достъпни даже за българския пазар.
Виктор Мухарски, издател на книгата: Сериалът "Приятели" има супер много фенове в България, което няма как да не ни радва.

Освен рецептите, място в книгата намират и десетте кулинарни Божи заповеди на Джоуи и диетите на шестимата герои и колко пъти готви всеки от тях. Феновете могат да се развихрят в кухнята заедно с шестимата "приятели".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оркестърът на Военноморските сили изнася концерти във Варна
Оркестърът на Военноморските сили изнася концерти във Варна
Нова технология за правене на маникюр ще измести гел лака
Нова технология за правене на маникюр ще измести гел лака