НОВИНИ

Издигнаха националното знаме ​пред Паметника на незнайния войн в София (ВИДЕО)

Пред Паметника на Незнайния войн беше издигнато националното знаме - церемонията видяхте на живо в предаването "Ние сме България", посветено на 3 март.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:34, 03.03.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На церемонията присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министри от кабинета, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, Главният мюфтия, депутати и дипломати. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част и гвардейският представителен духов оркестър.



Красимир Каракачанов - министър на отбраната: На българите на 3-ти март им пожелавам не само да бъдат горди, че са българи, но и да не забравят какво празнуваме на 3 март. На 3 март е сключен Санстефанският договор, според който голяма част от българските земи и българската нация се намират в една държава. След което Берлинският конгрес разкъса България - това бяха егоистичните интереси на тогавашните велики сили. Нека да не забравяме едно - че преди всичко трябва да е български интерес, преди всичко ние трябва да разчитаме на себе си като българи, на собствените си сили, на собствения си интелект, на собственото си трудолюбие, а не да чакаме някой друг да ни върши работата.
;
Димитър Димитров: В дните, в които трябва да почетем тези празници да им отдадем заслуженото все пак. Хората са си дали живота за нашето освобождение, да живеем сега в една свободна държава.
Михаил Михайлов: Паметта е коренът на един народ, нея трябва да пазим и да я пренасяме доколкото можем през децата си и напред в бъдещето.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите между Инерком България и ЧЕЗ груп ще са следващата седмица
Преговорите между "Инерком България" и "ЧЕЗ груп" ще са следващата седмица
Фандъкова разпореди да се наблюдава състоянието на реките и нивата на язовирите
Фандъкова разпореди да се наблюдава състоянието на реките и нивата на язовирите