Синът на задържания бизнесмен Миню Стайков е приет тази сутрин в "Пирогов". Стайко Стайков беше издирван близо три месеца от Интерпол след акция на спецпрокуратурата срещу производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления.

София

Информацията до момента е доста оскъдна и дори противоречива. По-рано днес се появиха твърдения, че Стайко Стайков е бил отвлечен. Към момента нито от прокуратурата, нито от МВР потвърждават тази информация. Около 9:15 часа тази сутрин е бил подаден сигнал на телефон 112 от близки на Стайков. Той е намерен пред дома му с травма на главата. Ето какво каза един от медиците, които са го закарали до "Пирогов".

д-р Слави Тодоров, Спешна помощ: Отидохме на адреса за около 5-6 минути. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, в будно състояние, но не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Каза, че навсякъде всичко го боли и нищо повече не казваше.

В СДВР се очаква пресконференция на МВР и прокуратурата за повече детайли по случая.

Съдът остави Миню Стайков в ареста

Съдът остави Миню Стайков в ареста

Апелативният специализиран съд остави в ареста Миню Стайков. Магистратите потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".