НОВИНИ

Издирват извършителите на стрелбата по автобуса в столицата

Още не са заловени извършителите на стрелбата по автобус номер 76 в центъра на София. Полицията извърши днес втори оглед на мястото на инцидента. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, заяви за БНТ старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 17.01.2017 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Както БНТ ви съобщи още снощи, неизвестни стреляха с малокалибрено оръжие по автобуса докато той е в движение, близо до професионалната гимназия по текстил и моден дизайн на столичния бул. "България". По случайност пострадали няма.

Все още се изяснява броят на стрелците. Шофьорът сподели, че е открил сачми с различен калибър. Той предположи, че стрелците са били разположени в училището. От полицията работят и по друга версия. Възможно е по автобуса да е стреляно в движение от друг автомобил заради отнето предимство. По тази версия тепърва ще се работи.

Старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР: Инцидентът е изключително неприятен и това показва, че тези хора въобще не предполагат какви щети и какви наранявания може да донесе на пътниците в автобуса и е възможно да предизвика ПТП. Колегите направиха щателен оглед на местопроизшествието това е притеснително, не е първият случай, в който се извършват такива действия. Естествено успяваме да задържим извършителя на такива действия. За съжаление, достъпът до оръжие в момента е изключително лесен.


;

Директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов апелира към гражданите да не се забавляват по този начин с въздушна пушка или друго оръжие. Има специализирани стрелбища да ползват и гражданите могат да стрелят там.

Слав Монов - директор на "Столичен автотранспорт": Това според нас е някакъв вид ново забавление, вандализъм на хората, които притежават въздушно оръжие. Има още няколко такива случаи, които са с въздушна пушка и въздушен пистолет обстрелват автобуси на градския транспорт. За съжаление, няма как да се предпазят. Единствено може да апелираме към гражданите, които притежават такова оръжие, да го ползват на специализираните стрелбища. За радост няма пострадали, може би е имало уплаха, което е нормално за такава ситуация. Стъклата са направени така, че да стават на много ситни парчета и да падат на земята.


;

Продължава работата на СДВР по изясняване на случая и по издирване на извършителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 блока в Пловдив вероятно няма да бъдат санирани
15 блока в Пловдив вероятно няма да бъдат санирани
Константин Проданов: Не е възможна коалиция нито с БСП, нито с ГЕРБ
Константин Проданов: Не е възможна коалиция нито с БСП, нито с ГЕРБ