НОВИНИ

Издирват се 25 души от най-голямата група за наркотрафик у нас

7 от общо 32-ма души, обвинени в наркотрафик са задържани под стража. За част от останалите е издадена Европейска заповед за арест. Това обяви на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за наркотици миналата седмица, когато бяха разбити две оранжерии за наркотици, едната от които в Русе.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:30, 12.08.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
издирват души голямата група наркотрафик нас

„Преди около две години беше разпространена листовка на територията на София с наименование „Те тровят вашите деца“ със снимки на лица, за които към онзи момент се твърдеше, че са разпространители на наркотични вещества. Част от тези лица са от тази организирана престъпна група, която беше неутрализирана миналата седмица“, заяви Петров.

Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев обясни, че групата се е ръководела от трима души като не цитира имената им и добави, че те са работели в три направления.

„Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества - хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра от наличието на такива субстнации у нас. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е в нощните заведения и по партитата основно като те са предлагали наркотични вещества“, посочи той и добави, че те са продавали и на по-малки групи на територията на София.

Тренчев посочи, че някои от членовете на групата са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със сила.

„Упражнявано е насилие. Имало е нанасяне на телесни повреди, със заплахи“, обясни той и подчерта, че повечето участници в групата не са знаели за кого работят, и в момента водачите на групата са сред издирваните.

Според него групата е действала от 4 - 5 години, като в полезрението на разследващите е от 2 години и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 51-годишна жена от Варна
Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 51-годишна жена от Варна
МОН финансира въвеждането на електронни дневници във всички училища
МОН финансира въвеждането на електронни дневници във всички училища