НОВИНИ

Издирват трети ден изчезнал мъж в Дунав край Русе

Трети ден Гранична полиция-Русе и водолази издирват изчезнал във водите на река Дунав мъж. Уведомени са и граничните власти на Румъния. За по-малко от месец това е третият човек, потънал в Дунав.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
07:40, 09.08.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

27-годишният мъж е изчезнал във водите на Дунав при остров Люляка. По думите на очевидци, в реката са били четирима души, между които и малко дете. Иван Иванов разказа как с приятели си Аврам успели да извадят жената и единия мъж.

Иван Иванов: "Фактически извади момичето, което се дави, а аз извадих мъжа на момичето. И още едно дете там го дръпнахме, но то стана бързо, не беше стигнало до ямите… Братът ѝ на момичето потъна, даже не съм го виждал…"

На това място когато нивото на реката започне да пада, идват много русенци, въпреки че къпането е забранено. Някои, притеснени от инцидента, а и от ямите и теченията, които се образуват в реката, стоят само на брега.

Лейля Реджебова: "Децата влизат лекичко, само да се понамокрят и всичко приключва до там. Има и много случаи на удавени.
Иван Иванов: "Става дълбоко, има ями тука. Когато копаха миналата година, много пясък извадиха. Всичко се получава тука – ерозия на речното дъно".
;

Други обаче не се плашат от забрани, нито от подводни течения.

Ивайло Николов: "Аз идвам всеки ден тука, защото ми харесва. - Не се ли притеснявате, че нещо може да се случи? – Е, то всеки ден може да ти се случи нещо".

Русенци коментираха, че ще е хубаво тук да има спасител. На брега на река Дунав обаче отдавна няма плажове. Една от причините е в законовата уредба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп представи икономическия си план за развитие на САЩ
Доналд Тръмп представи икономическия си план за развитие на САЩ
Пореден протест на мотористи пред Съдебната палата
Пореден протест на мотористи пред Съдебната палата