НОВИНИ

Целият капацитет на МВР е ангажиран с разкриване на убиеца на Виктория Маринова

Все още няма заподозрян в извършването на жестокото убийство на журналистката от Русе Виктория Маринова. Разследващите не изключват нито една от възможните версии. Това заявиха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров, които пристигнаха в града, за да се запознаят с работата на криминалистите. Целият капацитет на МВР е ангажиран с разкриването на убиеца, увериха още те.

bnt avatar logo
от Венета Николова
16:05, 08.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Екип от института по психология се е запознал с разследването, за да изготви психопрофил на извършителя. Работи се по няколко версии.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Както по версия за случайно събитие, извършено от лице с психически отклонения и със силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или някакъв личен мотив. Така, че абсолютно нито една версия не подценяваме.
Сотир Цацаров, главен прокурор: Напредъкът от вчера е свързан най-малкото с резултати от ДНК-експертизи, както и с резултати от други експертизи. Нека на този етап бъдем пестеливи не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа на хората, които стоят зад нас.

Директорът на областната дирекция на полицията комисар Теодор Атанасов заяви, че все още не е открит мобилния телефон на жертвата. Служителите на реда и прокуратурата работят денонощно по разкриването на престъплението.

Комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе:
- Кога да очакваме конкретен резултат?
- Надявам се в най-скоро време предвид активните действия на служителите да имаме положителен резултат. Но не мога да се ангажирам с конкретен срок.

На мястото, където е извършено престъплението, ще бъде поставено осветление, ще се засили видеонаблюдението в района, а довечера в 18:30 в Русе, Стара Загора, Плевен и София ще има бдение в памет на Вики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магията на северното сияние над финландския град Рованиеми
Магията на северното сияние над финландския град Рованиеми
Президентът Румен Радев ще се срещне с кралица Елизабет II
Президентът Румен Радев ще се срещне с кралица Елизабет II