НОВИНИ

Изграждането на тол системата ще струва около 200 милиона лева

Изграждането на тол системата в страната ще струва около 200 милиона лева. Това каза днес във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който присъства на откриването на нови сгради и ремонтирани съществуващи на ВиК-Варна.

bnt avatar logo
от БТА
16:22, 14.08.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
изграждането тол системата струва около 200 милиона лева

Регионалният министър уточни, че ако системата се изгражда от държавна компания парите ще бъдат осигурени от държавния бюджет. По думите му средствата ще бъдат възстановявани на бюджета на базата на бъдещи постъпления и приходи от тол таксата. Той обясни, че в документацията за обществената поръчка заложеният срок за възстановяване на ресурса към бъдещия изпълнител е три години. Може би и към държавната компания ще поставим същия срок - 3 или 4 години.

Министърът уточни, че това ще стане ясно с етапа на реализиране на самата компания. Той обясни, че от днес стартира създаването на държавна компания, която ще оперира тол системата. Той уточни, че поръчката не се прекратява и ако с нея се класира кандидат, ще се продължи по старата процедура.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Прокуратурата иска отмяна на заповедта на министър Димов за Калиакра
​Прокуратурата иска отмяна на заповедта на министър Димов за "Калиакра"
Няма пострадали български граждани при пожарите в Гърция
Няма пострадали български граждани при пожарите в Гърция