От Видин до Монтана ще бъде изградена магистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път, съобщи министърът на Регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя проведе работна среща с кметове на общини за напредъка по проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград. Решението на Министерски съвет за изграждането му е от март миналата година.

Видин

Строителството на пътя Видин - Ботевград ще стартира от участъка Мездра до Ботевград, който е най-сложен за изпълнение. Обектът е приоритет за правителството, каза министър Аврамова.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Лично ще следя, няма да има никакво забавяне. Никой няма да си позволи нито в агенцията, нито в министерството да се опитва да забавя поради субективни причини процеса.

Петте общини във Видинска област, през които ще минава трасето на новия път, са получили подробните устройствени планове и предстои да ги обявят.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Гражданите имат едномесечен срок, които са засегнати от проекта, така, че да спазим всички законови изисквания и да продължаваме с административните процедури.

От Пътната агенция се надяват до края на годината да започне строителството на територията на областта.

Инж. Дончо Атанасов, член УС на АПИ: Седем пътни възела в този участък от 50 км, където го няма никъде, в никоя магистрала на България, но това ще даде възможност за бързи връзки до всички населени места.

От гражданската инициатива, която организира протести с искане за магистрала, смятат, че по проекта за изграждането й няма напредък и тази неделя отново ще излязат на протест.

Рекорден брой автомобили са преминали през "Дунав мост 2" при Видин през 2018 г.

Рекорден брой автомобили са преминали през "Дунав мост 2" при Видин през 2018 г.

Очаква се днес по обед по „Дунав мост 2" при Видин да премине милионният автомобил за тази година. За първи път от откриването на съоръжението, годишн...