НОВИНИ

Изграждат магистрала в участъка на път Е-79 от Видин до Монтана

От Видин до Монтана ще бъде изградена магистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път, съобщи министърът на Регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя проведе работна среща с кметове на общини за напредъка по проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград. Решението на Министерски съвет за изграждането му е от март миналата година.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова, БНР-Видин
14:28, 24.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Строителството на пътя Видин - Ботевград ще стартира от участъка Мездра до Ботевград, който е най-сложен за изпълнение. Обектът е приоритет за правителството, каза министър Аврамова.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Лично ще следя, няма да има никакво забавяне. Никой няма да си позволи нито в агенцията, нито в министерството да се опитва да забавя поради субективни причини процеса.

Петте общини във Видинска област, през които ще минава трасето на новия път, са получили подробните устройствени планове и предстои да ги обявят.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Гражданите имат едномесечен срок, които са засегнати от проекта, така, че да спазим всички законови изисквания и да продължаваме с административните процедури.

От Пътната агенция се надяват до края на годината да започне строителството на територията на областта.

Инж. Дончо Атанасов, член УС на АПИ: Седем пътни възела в този участък от 50 км, където го няма никъде, в никоя магистрала на България, но това ще даде възможност за бързи връзки до всички населени места.

От гражданската инициатива, която организира протести с искане за магистрала, смятат, че по проекта за изграждането й няма напредък и тази неделя отново ще излязат на протест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов назначи проверка на обект за аварийно водоснабдяване в Хасково
Премиерът Борисов назначи проверка на обект за аварийно водоснабдяване в Хасково
Арт посоки с Галя Крайчовска: Честит рожден ден, Моцарт!
"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Честит рожден ден, Моцарт!