Най-голямата онкологична болница у нас започва изграждането на нова модерна клиника по химиотерапия. Това съобщи директорът ѝ по време на отчета за изминалата година. Онкологичната болница отбеляза положителни резултати от дейността си. Приходите по здравна каса са се увеличили с близо милион повече в сравнение с 2017 г. През миналата година най-много пациенти са преминали през клиниките по химиотерапия и лъчелечение.

София

Новата разширена клиника по химиотерапия ще бъде с обща площ 700 квадратни метра. Два от етажите в сегашната онкологична болница, които в момента не се използват, ще бъдат ремонтирани и оборудвани, така че условията да отговарят на тези в чужбина.

д-р Стефан Константинов, директор на УСБАЛО: Сградата е строена 50-те години на миналия век и не предлага тази функционалност, каквато днешно време хората очакват. Налагаше се пациентите да бъдат приемани на едно място, след това да ходят на друго място да се регистрират, а на трето място започваше самото лечение.

За новата клиника министерството на здравеопазването е отпуснало 1,3 млн. лв. Със средствата ще се осигурят и нови болнични легла, столове за химиотерапия и оборудване, необходимо за лечението.

д-р Стефан Константинов, директор на УСБАЛО: Ние разполагаме с всички лекарства, които са разрешени в България, имаме добри специалисти, но за лечението е много важно хората да бъдат поставени в комфортна среда.

Очаква се новата клиника да заработи през втората половина на годината. А директорът на болницата отбеляза, че както през миналата година, така и през тази, ще създават още по-добри условия за лечението на пациентите.