НОВИНИ

Изграждат нова спортна площадка в благоевградско училище

Учениците от 8-о СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград скоро ще тренират на модерна, отговаряща на всички изисквания спортна площадка. Проектът ще се реализира със съвместното финансиране на Община Благоевград и Министерството на образованието и науката.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
12:50, 21.09.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В благоевградското Осмо училище има изградена добра материална база, но липсата на външно игрище досега e затруднявало работата на преподавателите по физическо възпитание.

На новото игрище 720 деца ще имат възможността да играят футбол на открито.

Сергей Биров, директор на Осмо СУ "Арсени Костенцев": Ще бъдат изградени спортни съоръжения, които ще бъдат в помощна учениците. Нашият девиз в училището е "Учение и спорт, учение и игра - ръка за ръка!".
Петър Станков, учител по физическо: Днешните деца обичат повече компютри, таблети, не искат отвън на въздух да се движат. А едно такова игрище ще ги привлече повече....Много вредни храни ядат в днешно време децата, всяко междучасие ги гледаме с чипсове, сладки неща. Движението е единствения начин тези калории да се изгорят.

В близост до 8-о СУ "Арсени Костенцев" е и общинският плувен басейн, има и тенис кортове. Така децата ще имат всички необходими условия да спортуват активно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нараства броят на бездомните кучета във Варна
Нараства броят на бездомните кучета във Варна
Увеличават се социалните предприятия в Благоевградско
Увеличават се социалните предприятия в Благоевградско