НОВИНИ

Изграждат паметник на Емил Димитров в Плевен

В Плевен легендата на българската поп музика Емил Димитров ще бъде почетен с паметник в родния му град. Сега песните му звучат в центъра на Плевен три пъти на ден от часовниковата кула на Общината.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
20:37, 10.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Спомняме си Емил Димитров с топлия му глас и усмивката, които остават запечатани завинаги в песните му. Емблематичните му хитове „Ако си дал", „Моя България" и „Песен за Плевен" огласят родния му град в 9, 12 и 18 часа.

В центъра на Плевен до читалище „Съгласие" ще бъде издигнат паметник на естрадния певец, издал 30 албума и въвел за първи път фолклорни мотиви в съвременната музика.

Полина Георгиева - Община Плевен: „Може би неговия лик. Това си представям. Много се радвам на всяка новост в града. Всеки доброволно може да даде сума според възможностите си".

За изграждането на паметника са нужни 50 000 лева. Част от тях ще бъдат събрани чрез благотворителен концерт на седми септември с участието на плевенската филхармония, Люси Дяковска и Любо Киров, а на 15 септември художници от града ще продават картините си на търг, за да подкрепят благородната кауза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мотористи на протест и във Варна
Мотористи на протест и във Варна
Гърция предупреждава за нарастване на мигрантския приток
Гърция предупреждава за нарастване на мигрантския приток