В Плевен легендата на българската поп музика Емил Димитров ще бъде почетен с паметник в родния му град. Сега песните му звучат в центъра на Плевен три пъти на ден от часовниковата кула на Общината.

Плевен

Спомняме си Емил Димитров с топлия му глас и усмивката, които остават запечатани завинаги в песните му. Емблематичните му хитове „Ако си дал", „Моя България" и „Песен за Плевен" огласят родния му град в 9, 12 и 18 часа.

В центъра на Плевен до читалище „Съгласие" ще бъде издигнат паметник на естрадния певец, издал 30 албума и въвел за първи път фолклорни мотиви в съвременната музика.

Полина Георгиева - Община Плевен: „Може би неговия лик. Това си представям. Много се радвам на всяка новост в града. Всеки доброволно може да даде сума според възможностите си".

За изграждането на паметника са нужни 50 000 лева. Част от тях ще бъдат събрани чрез благотворителен концерт на седми септември с участието на плевенската филхармония, Люси Дяковска и Любо Киров, а на 15 септември художници от града ще продават картините си на търг, за да подкрепят благородната кауза.