НОВИНИ

Изгубено домашно порче се завърна при стопанката си

Една история със щастлив край. Изгубено домашно порче от Пловдив развълнува стотици потребители на социалните мрежи. Малката Амбър се завърна вкъщи, благодарение на всички хора, които споделяха информацията за нея. Така след 4 дневно отсъствие, Амбър отново е в прегръдките на стопанката си.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
10:39, 12.05.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Порчето Амбър бяга от къщи през прозорец, който преди това отворя една от котките, с които живее под един покрив. Пътешествието й започва от подножието на Бунарджика, пресича натоварена улица и стига до близкия парк. Пловдивчаните Илияна и Шакер забелязват малкото животно да подскача на тротоара до булевард „Васил Априлов". Веднага го прибират, макар също да имат котка. Още първата вечер бяга и от техния дом.

Илияна Лапатова:
И докато разберем как е избягала, какво точно се е случило, съседите ни предната вечер ни видяха да се прибираме с него, ни се обадиха, звъннаха на вратата и ни го донесоха. Въпросната Амбър явно си пътешества доста сериозно.

На следващия ден отиват да й купят всичко необходимо от ветеринарна клиника. Там, обаче, разпознават „издирваното" порче и ги свързват със собственичката Василена.

Василена Илиева:
Д-р Петя Коева ми даде телефона на Илияна и на следващия ден се чухме и тя си ми я донесе милата. Чудесно беше това, че са я видели, че са я спасили, че са видели какво е. Та са я прибрали и успяхме да се съберем пак.

Василена е впечатлена, че са й върнали Амбър. Тя предложила парично възнаграждение на спасителите на порчето,но те отказали да вземат пари.

д-р Шакер Асибай:
Всеки, който обича животните щеше да го върне на човека и да го спаси по някакъв начин. Защото, ако не го взехме ние, или някакво коте или куче, ще го блъсне някаква кола.Съмнявам се да е оцелял до другия ден.

След 4 дни в неизвестност Амбър си е вкъщи и ако измислят джи пи ес за животни, стопанката й се зарича да е първата, която ще й купи. Спасителите й Илияна и Шакер пък сериозно обмислят да си купят домашно порче, което да стане другар на Амбър в белите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият премиер Алексис Ципрас е най-беден в правителството си
Гръцкият премиер Алексис Ципрас е "най-беден" в правителството си
Депутатите приеха референдума, иницииран от екипа на Слави Трифонов
Депутатите приеха референдума, иницииран от екипа на Слави Трифонов