НОВИНИ

"Обединени патриоти" продължават да съществуват без "Атака"

"Обединените патриоти" продължават да съществуват, но без "Атака". Това заявиха от НФСБ и ВМРО в Народното събрание, след като вчера партията беше изключена от коалицията. Днес представители на "Атака" не се явиха в парламента, все още няма официален коментар и от лидера на партията Волен Сидеров.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:50, 26.07.2019 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

ГЕРБ нямат опасения за стабилността на управляващото мнозинство, заяви председателят на парламентарната група на най-голямата партия Даниела Дариткова. Няма преформулиране на правителството, категорична е тя.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че Волен Сидеров, Десислава Чуколов и Павел Шопов са изключени от коалиция "Обединени патриоти".


Искрен Веселинов - съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО: Коалиция "Обединени патриоти" съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите, които е положила в коалиционното споразумение с ГЕРБ. Ангажиментите за управление на страната продължават да бъдат и наши ангажименти. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция, ако има необходимост да договаря пак с ГЕРБ, нека си проведат двустранните контакти.
Валентин Касабов - ПГ на "Обединени патриоти", НФСБ: Не сме женени като за парното, няма вечно. Развод, нормално, 20 човека казаха - не ги искаме и край. Няма драма, животът продължава. Да са живи и здрави.
;

Междувременно, в парламента днес от БСП поискаха държавата да поеме разходите по смяната на личните данни на гражданите, които са засегнати от хакерската атака в НАП и които поискат това. От ГЕРБ са кетегорични, че не трябва да се сменят личните документи.

Корнелия Нинова, БСП: Смятаме, че трябва да се гарантира сигурността на хората, сигурността на собствеността им, на финансовите им средства. Днес внасяме проект за решение в парламента, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане.
Красимир Ципов, ГЕРБ: Току-що станахме свидетели на политическо хакерство от страна на БСП и лично на Корнелия Нинова с една единствена цел - да се всява паника и да се създава напрежение сред българските граждани. Хубаво е българските граждани да разберат, че не трябва да сменят личните си документи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция въведе извънредни мерки за защита от африканска чума по свинете
Гърция въведе извънредни мерки за защита от африканска чума по свинете
Макрон покани Джонсън на посещение във Франция
Макрон покани Джонсън на посещение във Франция