НОВИНИ

Изключителен успех на Григор Димитров в Лондон

Най-добрият ни тенисист победи убедително Давид Гофен с 6:0 и 6:2 и си осигури място на полуфиналите на заключитнелния турнир в английската столица. Тази победа най-вероятно ще му донесе и място в топ 5 в световната ранг листа. Още за значението на този успех и как се стигна дотук - журналистът на БНТ от направление „Спорт“ Георги Славчев.

bnt avatar logo
от Георги Славчев
20:00, 15.11.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Григор Димитров изпълнява всяка една от целите, които си поставя. Това е заключението, което можем да изведем от днешния ден. Още в началото на годината българинът подчерта, че голямата му амбиция е участие на заключителния турнир в Лондон, който се провежда в момента. Преди турнира Григор заяви, че не е в Лондон, само за да участва, но и за да спечели.

Така след трудния успех срещу Доминик Тийм в понеделник, българинът се справи с лекота срещу Давид Гофен от Белгия с 2:0 сета. Само 73 минути бяха необходими, за да постигне Гришо успех и да изправи стотици наши сънародници по трибуните. Това е един от най-големите успехи на българския спорт и е важно, че Димитров ще завърши пръв в индивидуалната си група, която носи името на легендата Пийт Сампрас и ще мисли за полуфиналите в събота.

;
Григор Димитров: Мисля, че днес всичко в играта ми се получаваше и няма как да не съм щастлив. Погледнете първия сет - та там всеки удар, които изпълнявах се превръщаше в печеливш. Радостен съм, защото тренирам по цяла година именно за такива дни като днешния. Както ви казах и преди турнира - не съм тук просто, за да участвам. Наслаждавам се на всеки един миг от това фантастично за мен преживяване.
;

Последният мач от групата на Григор е в петък, а вероятният съперник в събота е 20-годишният Алексанъдр Зверев от Германия, който е трети в световната ранглиста.

;

Повече новини от света на спорта четете на спортния информационен сайт на БНТ http://sport.bnt.bg/.

;

Първият сет бе спечелен с рядко срещания за това ниво резултат от 6:0, а във втората част играта беше малко по-равностойна. Първите думи на Григор бяха, че е щастлив от успеха си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потърпевши от блокадата на гръцката граница могат да претендират за обезщетения
Потърпевши от блокадата на гръцката граница могат да претендират за обезщетения
Липсата на квалифицирана работна ръка е проблем номер 1 на българския бизнес
Липсата на квалифицирана работна ръка е проблем номер 1 на българския бизнес