Изложба, посветена на изкуството на мистериозния художник Банкси, ще бъде представена в Атина. "Светът на Банкси" ще продължи до 26 март и ще представи над 40 негови творби.

За първи път гръцката аудитория ще може да се наслади на най-известните творби на уличния художник Банкси. Изложбата, която е кръстена "Света на Банкси" съдържа 40 творби на мистериозния артист. Те са разположени в съвсем естествено за тях пространство - в индустриалния музей в гръцката столица.

Йоргос Казакос, мениджър на изложбата "Света на Банкси": Изложбата не идва от друг град, а е специално подредена за Атина.

Банкси е един от най-известните, а според някои - най-известния уличен артист. Неговите творби могат да бъдат видяни по целия свят - от Палестина до Ню Орлеанс.

Фиона Смитсън: Много ми допада уличното изкуство. Мисля, че Банкси се опитва да изрази своето отношение към капитализма и всичко грешно в света. Банкси успява да го постигне по много забавен и интересен начин.

Всички приходи от изложбата ще бъдат дарени на "Амнести Интернешънъл" - международна организация за защита на човешките права.