Осемдесет и пет годишна акробатка на въздушен трапец, собственик на най-бързия картинг, задвижван с ракетен двигател и кучето Федър, фен на подскоците, са сред героите на най-новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, предава агенция Ройтерс.

Други участници, включени в тома за 2019 година, излязъл в продажба в четвъртък, са създателката на най-дългите куки за плетене и ирландският месар Бари Джон Кроу, произвел най-много наденички - 78 за една минута.

Опит за рекорд на Гинес в САЩ за най-висока пирамида от тоалетна хартия

Опит за рекорд на Гинес в САЩ за най-висока пирамида от тоалетна хартия

В САЩ направиха опит за рекорд на Гинес за най-висока пирамида от тоалетна хартия. Идеята е на местен производител на санитарния материал. В изработва...

Осемдесет и пет годишната калифорнийка Бети Гудхард беше обявена за най-възрастната действаща акробатка на летящ трапец. Тя обясни своя успех с това че в живота си "правела нещата, които й харесват". Тя започнала цирковото си хоби...на 78-годишна възраст.

112-годишен японец бе обявен от “Гинес” за най-възрастния мъж на планетата

112-годишен японец бе обявен от “Гинес” за най-възрастния мъж на планетата

Масадзо Нонака официално беше обявен от книгата за рекордите Гинес за най-възрастният мъж на планетата.

Друг човек на почтена възраст, Сумико Ивамура, държи рекордът за най-възрастен професионален диджей. През нощта 83-годишният японец се превръща в Диджей Сумирок и възпламенява дискотеките в Страната на изгряващото слънце.

Направиха пица със 112 сирена за рекорд на Гинес

Направиха пица със 112 сирена за рекорд на Гинес

Майстори от гр. Уотърфорд, щата Кънектикът, направиха пица със 112 различни сирена, за да подобрят рекорда на Гинес, съобщи ЮПИ.

Британската студентка в художествената академия Елизабет Бонд решила да привлече светлините на прожекторите върху себе си, като създала най-дългите куки за плетена в света с дължина 4,42 метра. Друг британец, 26-годишният Том Багнъл, попадна в новото издание на Гинес с рекордна скорост, развита от неговия ракетен картинг - 181 километра в час.

Вечеря на високо в Бразилия кандидатства за Гинес

Вечеря на високо в Бразилия кандидатства за Гинес

Какво е усещането да вечеряш на десетки метри над земята? Ентусиасти в Бразилия организираха събитието за подобрят рекорд.

Животинският свят по традиция е добре представен и в най-новата Книга на рекордите. В нея фигурира и кучката Федър, която е най-добрият хърделист в света и прескача препятствия с височина 191,7 сантиметра.