НОВИНИ

Излиза книгата, която вбеси американския президент Тръмп

„Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре“ - книгата на Майкъл Улф не само че не беше спряна от разпространение, както искаха адвокати на Доналд Тръмп, а дори пускането ѝ на пазара подрани. Пред книжарниците се извиха дълги опашки от желаещи да си я купят. Как реагира Тръмп, истина ли е написаното в книгата - вижте в репортажа на Теодора Гатева.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:14, 05.01.2018
Чете се за: 01:27 мин.
По света

Студът не уплаши стотиците желаещи да си купят „Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре“. Причината едва ли е само любовта към книгите... Още преди излизането ѝ на пазара се вдигна толкова шум, че небивалият интерес не е изненада.

Кейти Скот, читател: Мисля, че много хора се интересуват, защото всичко избухна/се случи толкова бързо. А и безумната реакция допринася за този изключителен интерес.

Творбата на бившия коментатор на „Гардиън“ Майкъл Улф рисува един нелицеприятен портрет на Доналд Тръмп, човек, който не приема чуждо мнение, дисциплината му е чужда и дори не е е искал да спечели мястото в Овалния кабинет. Самият той реагира традиционно - с туит, в който написа, че дори е отказвал достъп на автора до Белия дом и че книгата е лъжлива.

; ;
Дал съм нулев достъп до Белия дом (всъщност му отказвах много пъти) на автора на тази фалшива книга! Не съм говорил с него за книга. Пълна е с лъжи, грешни интерпретации и несъществуващи източници. Вижте миналото на този човек и гледайте какво ще стане с него и Некадърния Стив [Банън, бел. ред.].
;

В отговор Улф каза:

Майкъл Улф, автор на книгата: Аз съм разговарял с президента, без значение дали той е разбрал, че е било интервю, или не е. Не знам, но със сигурност не е било неофициално.

Книгата е написана на базата на повече от 200 интервюта, говорил съм с хора, които общуват с Тръмп не всеки ден, всеки час, каза още Улф.

В интервю за американската телевизия NBC той заяви, че застава зад всяка дума от книгата си.

Савана Гътри, водеща: Значи, вие заставате зад всичко в тази книга, няма нищо измислено?

Майкъл Улф, автор на книгата: Абсолютно, зад цялата книга!

Майкъл Улф не се страхува от евентуално дело, каквото обещаха от администрацията на Тръмп и допълни, и допълни че всичко това помага за продажбите. И вероятно е прав, защото тиражът в една от най-популярните вериги книжарници във Вашингтон вече е изчерпан. Ограничени количества от „Огън и ярост“ вече се продават и в Лондон. Според анализатори обаче, в дългосрочен план И тази политическа буря няма да доведе до сериозни последствия за Тръмп и компания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община обсъди бюджета си с гражданите
Столичната община обсъди бюджета си с гражданите
Пред лекарските кабинети в Пловдив е пълно с пациенти
Пред лекарските кабинети в Пловдив е пълно с пациенти